Muzeum Warszawskiej Pragi zaprasza na rodzinne warsztaty kulinarne, pod nazwą "Jak ugryźć truskawkę?"
Z bitą śmietaną czy z cukrem? W salaterce czy prosto z łubianki? W pełni sezonu truskawkowego spotkamy się w Muzeum Warszawskiej Pragi na warsztatach kulinarnych prowadzonych przez Agnieszkę Kuś.
Dowiemy się jak przyrządzano truskawki w Warszawie czasów belle époque. Wspólny podwieczorek stanie się dla nas okazją do rozmowy o rodzinnych zwyczajach kulinarnych. Choć truskawkowy deser a’la Ritz wyróżnia się subtelną elegancją – oblizywanie palców obowiązkowe!
Prowadząca: Agnieszka Kuś – interpretatorka dziedzictwa kulinarnego, autorka tekstów, przewodniczka, edukatorka i vlogerka, która wyszukuje smakowite historie z dziejów Polski i dzieli się z nimi ze słuchaczami i czytelnikami. Teksty, filmy dokumentalne z jej udziałem, spoty oraz webinaria można znaleźć w Internecie oraz na autorskim blogu „Patrzę i jem”.
Bilety dostępne w kasie biletowej i online.
Dla kogo: rodziny z dziećmi w wieku 6 lat+
17.06.2023 (sobota)
Godzina rozpoczęcia: 15:00
Muzeum Warszawskiej Pragi
Ulica Targowa 50/52